Over Mart


Mijn naam is Mart Schellekens en samen met mijn vrouw en dochter woon ik in Nijmegen. Van nature ben ik een rustig persoon, verwonder ik me graag over het leven en ben ik oprecht geïnteresseerd in andere mensen. Wie ben jij en wat drijft je? Deze vraag stel ik me iedere keer wanneer ik iemand tegenover me heb.

Mijn uitgangspunt is dat je al goed bent zoals je bent. Ik focus me niet zozeer op de problemen, maar kijk naar wat er nodig is om jou weer in beweging te krijgen. In de loop van ons leven bouwen we namelijk patronen op die ervoor kunnen zorgen dat we dingen toch anders doen dan we diep van binnen zouden willen. Dit kan leiden tot stagnatie. Ik geniet er van om hier samen zicht op te krijgen en stapjes te maken om dichter te geraken bij wie je in werkelijkheid bent.

Achtergrond

Van jongs af aan voelde ik de drang om de wereld buiten mij te willen verbeteren. Tijdens mijn eerdere opleiding aan de Wageningen Universiteit zocht ik naar de oplossingen om dit voor elkaar te krijgen. De oplossingen vond ik echter niet. Ik kwam erachter dat ik vanuit mijn binnenwereld moest gaan leven om de buitenwereld te kunnen vormen en op die manier bij te dragen aan het geheel.

Dit was een omslagpunt, de wens om de wereld te willen verbeteren bleef bestaan, maar ik vond een andere manier om er vorm aan te geven.

Door steeds meer stil te staan bij mijn gevoel maak ik verbinding met mezelf en de wereld. Door andere mensen te ondersteunen middels haptotherapie heb ik de vorm gevonden die past.

De opleiding tot haptotherapeut heb ik gevolgd aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie (ITH) te Nijmegen.

 

Wil je meer weten over haptotherapie of heb je vragen? Neem dan contact met me op.

Over Mart